També donem servei amb l’estat d’alarma pel COVID19

Abans, durant i després de l’estat d’alarma pel COVID19, com no podia ser d’una altra manera, el proxy balancejat de l’IES Joan Coromines continua donant servei a tots aquells usuaris que el necessiten.

covid

Publicat dins de General, guifibenicarlo | Envia un comentari

Nou proxy balancejat

Bones a tots i totes les guifers,
des de la darrera entrada d’aquest blog, han hagut canvis en els proxys federats que comparteixen Internet, és per això, que a l’IES Joan Coromines hem configurat un proxy balancejat que dirigeix el tràfic cap a aquells proxys federats que estiguin en marxa o que estiguin més ociosos en cada moment.
La seva configuració és la següent:
IP: 10.229.42.136 
Port: 3127 
SAX i fem xarxa entre tots!
Publicat dins de General, guifibenicarlo | Envia un comentari

Cerquem nou proxy a Benicarló

El proxy federat d’accés a Internet, BNCLProxyEloi, es troba inactiu i no es tornarà a posar en marxa. Es tracta d’un node que ha estat oferint connexió a Internet des de juny del 2012, moltes gràcies Eloi, a partir d’ara es dedicarà a altres tasques.

Estem cercant algun usuari de guifi que s’ofereixi a crear un nou proxy i vulgui compartir la seva connexió a Internet.  Pregunteu a l’IES Joan Coromines i intentarem, tant guiar-vos en la instal·lació, com facilitar-vos l’equipament pel proxy si tenim disponibilitat.

Vinga animeu-vos!!

L’altre proxy federat que sí es troba operatiu és el PROXY d’Eusebiu.

 

Publicat dins de General | Envia un comentari

Incidències per tancar el 2015 i començar el 2016 :(

Us comuniquem dues incidències que estan afectant a la xarxa guifi a la zona de Benicarló.

  • A final de Novembre es va espatllar el SAI que protegia tota la infraestructura de xarxa del Campanar de Benicarló, ara estem funcionant amb un en préstec. L’apadrinament per un nou SAI està obert en aquesta mateixa web.
  • Estem experimentant problemes al node de Boters 5, on es troba el proxy per accedir a Internet d’Eloi.
    • En primer lloc, s’ha mort l’ordinador servidor que comparteix l’accés a Internet i l’hem hagut de substituir. Si no podem tornar a posar-lo en marxa, obrirem un apadrinament.
    • En segon lloc, tenim una avaria de hardware en els dispositius de xarxa d’aquest node, estem localitzant l’error per solventar-lo i/o obrir apadrinament si cal.

Per tot el que hem explicat, recomanem que per accedir a Internet canvieu la configuració del proxy d’Eloi per la de Seby, és a dir, substituir la IP 10.90.6.130 per 10.228.165.56

Publicat dins de guifibenicarlo | Envia un comentari

Nou proxy federat de SEBY a Benicarló

Tornem a estar d’enhorabona, tenim el nou proxy federat gratuït de SEBY, amb aquest nou proxy es repartirà la càrrega de la navegació per Internet entre el proxy d’Eloi i aquest de Seby.

Es recomana fer servir el navegador Firefox i el complement guifiproxy.

Moltes gràcies a tots dos!!

Publicat dins de General | Desactiva els comentaris

guifi.net guanya els Premis Europeus de Banda Ampla

Brussel·les, 16 de novembre de 2015

* *

*Un projecte català d’internet oberta i comunitària guanya els Premis Europeus de Banda Ampla*

*Guifi.net és una de les cinc iniciatives d’arreu de la UE reconegudes en la primera edició d’aquests premis*

Cinc projectes seran guardonats avui en la primera edició dels *Premis Europeus de Banda Ampla*, uns premis creats per reconèixer i difondre les iniciatives més innovadores en el camp de les telecomunicacions, la connectivitat i l’accés a internet d’alta velocitat. El projecte català *guifi.net* ha obtingut el premi de millor projecte en la categoria de “models innovadors de finançament, negoci i inversió’. Els seus responsables, juntament amb els de la resta de projectes guardonats, han rebut avui el premi de mà del comissari europeu d’Economia i Societat Digital, Günter Oettinger, en una cerimònia a Brussel·les.

A més del projecte guifi.net, han resultat guanyadors d’aquesta primera edició dels Premis Europeus de Banda Ampla el projecte alemany Breitband Nordhessen , en la categoria de reducció de costos i conversió; el RAIN II de Lituània, com a millor projecte en la categoria d’impacte socioeconòmic i accessibilitat; el projecte holandès CAI Harderwijk en la categoria d’accés obert i competència; i el projecte Stokab de Suècia, com a millor projecte en la categoria de visió de futur i qualitat de servei.

Els projectes guanyadors han estat seleccionats entre un total de 48 propostes rebudes de 17 Estats membres per un jurat de cinc experts internacionals dels sectors de banda ampla, telecomunicacions, sistemes, economia i gestió. S’hi han presentat iniciatives de les dimensions més diverses i que impliquen tecnologia de tota mena, des de propostes d’abast nacional, fins a petits projectes municipals en àrees rurals.

La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc just un dia abans de la conferència B-Day: Broadband 2020 and Beyond , una jornada dedicada a presentar propostes de futur relacionades amb la banda ampla a la UE. El projecte guifi.net, igual que la resta de guardonats, seran presentats en detall en aquesta conferencia organitzada per la Comissió Europea.

*Guifi.net*

La xarxa de telecomunicacions guifi.net va començar-se a desenvolupar al 2004, com a iniciativa ciutadana que mitjançant enllaços sense fils aconseguia fer arribar l’accés a Internet on no era possible tenir-lo de cap altra manera. Des d’aquell moment la infraestructura de xarxa no ha parat de créixer i els darrers anys s’hi han incorporat trams de xarxa amb fibra òptica i s’ha desenvolupat un model econòmic basat em la gestió dels Comuns i l’economia col·laborativa.

Actualment la xarxa connecta més de 30.000 llars i ubicacions diverses, principalment a Catalunya, però també en altres llocs de la Penínusula Ibèrica. A més, el projecte ha emprès col·laboracions amb iniciatives similars d’arreu del món.

El projecte està operat per la Fundació Privada per a la Xarxa Oberta, Lliure i Neutral Guifi.net , creada l’any 2008, que promou i gestiona la Xarxa de comuns.

*Més informació*

* *

*Premis Europeus de Banda Ampla 2015 *

*Agenda Digital Europea *

Trobareu tots els comunicats de la Representació de la Comissió Europea a la *sala de premsa* del web de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona .

Publicat dins de General, guifibenicarlo | Desactiva els comentaris

Nou proxy de l’AMPA de l’IES Joan Coromines

Estem d’enhorabona!!
Gràcies a l’AMPA de l’IES Joan Coromines, tots els membres de la nostra comunitat educativa tenen accés gratuït a Internet.

Es tracta d’una connexió a Internet compartida per a usos educatius. Mitjançant un proxy, es vetllarà perquè no es visiten llocs web inapropiats i per evitar l’ús de programes P2P de descàrrega.

Un cop connectats a guifi.net, contacteu amb el coordinador TIC o d’informàtica perquè us donem usuari i clau per accedir a Internet.

ampa

Publicat dins de General | Envia un comentari

Incidència al supernode del Campanar

Hola a tots,

des del dia 2 de juliol hem tingut dues avaries:

  • L’alimentador de l’antena troncal que uneix l’institut amb el Campanar. Ja resolt.
  • L’antena troncal que uneix el Campanar amb el proxy d’Eloi. S’està sustituïnt el més ràpid que es pot, i després obrirem l’apadrinament per pagarla.

Pels que no podeu esperar a que torne a funcionar el proxy d’Eloi, podeu canviar la configuració del vostre navegador perquè navegueu mitjançant el proxy de Jose Manuel (més lent, utilitzar en cas d’emergència): 10.90.67.130:3128

(Aquí teniu un tutorial “Un_cop_connectats_a_guifi“.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Proveïm Internet al programa “No es un dia cualquiera” de RNE

Aquest cap de setmana, 26 i 27 de gener 2013, la xarxa ciutadana guifi.net ha proveït d’Internet al programa “No es un dia cualquiera” de Ràdio Nacional d’Espanya. Els membres del programa han accedit a Internet mitjançant el proxy federat BNCLProxyEloi.
Aquest programa s’ha emés des del saló d’actes de l’IES Joan Coromines de Benicarló, amb motiu de la XX Festa de la Carxofa.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Proxy federat funcionant!!

Tenim en marxa el proxy federat d’accés a Internet BNCLProxyEloi, i més que en vindran!! Consulteu-nos si també voleu crear el vostre propi proxy.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Supernodes ja operatius a Benicarló!!

Ja tenim operatius a Benicarló els supernodes BNCLcampanar i BNCLIesJoanCoromines! Pregunteu quin tipus d’antena us convé per connectar-vos a com a client, és molt possible que per a aquestes ubicacions siguen Ubiquiti Nanobridge.

Publicat dins de General | Desactiva els comentaris

Obten un títol amb futur!!

+ Formació
+ Oportunitats
+ Ocupació

Si ets un manetes, t’agraden els ordinadors i la tecnologia et fascina…
No ho dubtes!!
Inscriu-te als Cicles Formatius de la família de Informàtica i Comunicacions!!

Termini d’inscripció del 4 al 13 de juny

Més informació sobre aquests estudis a la web del Coromines

Publicat dins de General | Envia un comentari