guifi.net guanya els Premis Europeus de Banda Ampla

Brussel·les, 16 de novembre de 2015

* *

*Un projecte català d’internet oberta i comunitària guanya els Premis Europeus de Banda Ampla*

*Guifi.net és una de les cinc iniciatives d’arreu de la UE reconegudes en la primera edició d’aquests premis*

Cinc projectes seran guardonats avui en la primera edició dels *Premis Europeus de Banda Ampla*, uns premis creats per reconèixer i difondre les iniciatives més innovadores en el camp de les telecomunicacions, la connectivitat i l’accés a internet d’alta velocitat. El projecte català *guifi.net* ha obtingut el premi de millor projecte en la categoria de “models innovadors de finançament, negoci i inversió’. Els seus responsables, juntament amb els de la resta de projectes guardonats, han rebut avui el premi de mà del comissari europeu d’Economia i Societat Digital, Günter Oettinger, en una cerimònia a Brussel·les.

A més del projecte guifi.net, han resultat guanyadors d’aquesta primera edició dels Premis Europeus de Banda Ampla el projecte alemany Breitband Nordhessen , en la categoria de reducció de costos i conversió; el RAIN II de Lituània, com a millor projecte en la categoria d’impacte socioeconòmic i accessibilitat; el projecte holandès CAI Harderwijk en la categoria d’accés obert i competència; i el projecte Stokab de Suècia, com a millor projecte en la categoria de visió de futur i qualitat de servei.

Els projectes guanyadors han estat seleccionats entre un total de 48 propostes rebudes de 17 Estats membres per un jurat de cinc experts internacionals dels sectors de banda ampla, telecomunicacions, sistemes, economia i gestió. S’hi han presentat iniciatives de les dimensions més diverses i que impliquen tecnologia de tota mena, des de propostes d’abast nacional, fins a petits projectes municipals en àrees rurals.

La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc just un dia abans de la conferència B-Day: Broadband 2020 and Beyond , una jornada dedicada a presentar propostes de futur relacionades amb la banda ampla a la UE. El projecte guifi.net, igual que la resta de guardonats, seran presentats en detall en aquesta conferencia organitzada per la Comissió Europea.

*Guifi.net*

La xarxa de telecomunicacions guifi.net va començar-se a desenvolupar al 2004, com a iniciativa ciutadana que mitjançant enllaços sense fils aconseguia fer arribar l’accés a Internet on no era possible tenir-lo de cap altra manera. Des d’aquell moment la infraestructura de xarxa no ha parat de créixer i els darrers anys s’hi han incorporat trams de xarxa amb fibra òptica i s’ha desenvolupat un model econòmic basat em la gestió dels Comuns i l’economia col·laborativa.

Actualment la xarxa connecta més de 30.000 llars i ubicacions diverses, principalment a Catalunya, però també en altres llocs de la Penínusula Ibèrica. A més, el projecte ha emprès col·laboracions amb iniciatives similars d’arreu del món.

El projecte està operat per la Fundació Privada per a la Xarxa Oberta, Lliure i Neutral Guifi.net , creada l’any 2008, que promou i gestiona la Xarxa de comuns.

*Més informació*

* *

*Premis Europeus de Banda Ampla 2015 *

*Agenda Digital Europea *

Trobareu tots els comunicats de la Representació de la Comissió Europea a la *sala de premsa* del web de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona .

Aquesta entrada ha esta publicada en General, guifibenicarlo. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.